Перейти до вмісту
Арония. Какими свойствами она обладает?

До недавнього часу чорноплідна горобина росла практично в кожному саду, але через те, що вона має украй терпкий смак, багато людей відмовляються від неї. Це помилка! Ці чорні фрукти тепер включені в категорію суперпродуктів. Вони містять багато цінних поживних речовин, які надають їм унікальні властивості. Хочете знати, які з них? Чи варто вживати чорноплідну горобину і включити її у свій раціон?

Зміст

  • Чорноплідна горобина – що вона містить?
  • Чорноплідна горобина – що варто використати?
  • Чорноплідна горобина – протипоказання
  • Чорноплідна горобина – в якому виді вживати?
  • Що можна приготувати з чорноплідної горобини?

Чорноплідна горобина – це кущі, які є рідними для Північної Америки. Він дуже добре адаптувався в українських умовах. Проте його популярність обумовлена не пристосовністю, і багатим складом. Темно-сині фрукти – справжня скарбниця:

Антиоксиданти – в основному рутин, антоцианы, катехіни, флавоноїди і лейкоцианы – їх основне завдання – допомогти усунути вільні радикали, відповідальні за старіння організму. Крім того, антоцианы і рутин підтримують герметизацію і еластичність кровоносних судин, що сприяє зниженню артеріального тиску в роботі кровоносних судин. Вони також допомагають понизити рівень поганого холестерину і поліпшити рівень хорошого холестерину;

Вітаміни С, Е, D, А і групи В і такі мінерали, як натрій, цинк, залізо, кальцій, калій, фосфор і магній – вони підтримують правильне функціонування організму, зір і правильні реакції імунної системи. Крім того, вони допомагають заповнити дефіцит інгредієнтів в організмі і прискорити регенерацію усього організму.

Із-за високого вмісту багатьох корисних для здоров’я інгредієнтів варто розглянути питання про включення чорноплідної горобини і її препаратів у свій щоденний раціон.

Чорноплідна горобина – що варто використати?

Вам цікаво, коли варто вживати чорноплідну горобина? Споживання рекомендується людям, які мають низький імунітет, наприклад, після хіміотерапії – вітаміни, особливо вітамін С і мінерали, підтримують правильне функціонування організму і підтримують функціонування імунної системи. Це украй важливо особливо для людей після інтенсивного лікування, але і у випадку, наприклад, дітей дошкільного віку, які часто підхоплюють інфекції;

Боротьба з інфекціями сечовивідних шляхів – інгредієнти, що містяться в екстрактах чорноплідної горобини, підтримують антибактеріальні і протизапальні процеси;

Схильні до ризику серцевих захворювань або діабету – антиоксиданти допомагають підтримувати оптимальний рівень холестерину і тригліцеридів. Таким чином, вони підтримують захист кровоносної системи;

Схильні до ризику розвитку глаукоми, катаракти або макулярної дегенерації – антоцианы, присутні в плодах, сприяють зміцненню кровоносних судин в очах і регенерації пігменту на сітківці, який відповідає за якість зору.

При цьому слід пам’ятати, що дослідження властивостей чорноплідної горобини постійно тривають.

Чорноплідна горобина – протипоказання

Явних протипоказань до вживання чорноплідної горобини немає. Чорні фрукти можна вживати вагітним жінкам і дітям після 6-місячного віку. Дітям молодшого віку не рекомендується їх давати із-за незрілої травної системи.

Проте, обережність рекомендується для людей, які :

  • мають низький артеріальний тиск
  • боротьба з варикозним розширенням вен
  • страждають тромбофлебітом або ішемічною хворобою серця
  • мають проблеми з виразкою шлунку і здатністю згущуватися крові.

Якщо ви відноситеся до цієї групи, перед вживанням чорноплідної горобини проконсультуйтеся з лікарем, щоб уникнути неприємних недуг після вживання чорних фруктів.

Чорноплідна горобина – в якому виді вживати?

Чорноплідну горобину можна з успіхом сирий, проте її терпкий смак може бути відразливим. Для поліпшення смакових якостей рекомендується спочатку покласти фрукти в морозильну камеру. Завдяки цьому вони втратять свою специфічну гіркоту.

Також можна приготувати з чорноплідної горобини:

  • Сік – перед вживанням краще всього змішати його з водою або чаєм. Проте, якщо ви хочете, ви також можете додати декілька десятків миллилитров, наприклад, в торти або желе. Він також відмінно поєднується зі свининою і яловичиною!
  • Варення – відмінно до чаїв, а також різної випічки. Велика кількість цукру покращує смак чорноплідної горобини і подойтет охоче навіть дітям.
    • Для дорослих також можна приготувати настоянку чорноплідної горобини. Міцний і солодкий напій – ідеальний вибір для осені і зими. Алкоголь зігріється в холодний вечір, а поживні речовини допоможуть зберегти імунітет.

      Не відмовляйтеся від чорноплідної горобини за її терпким смаком! Це справжня скарбниця цінних інгредієнтів. Тому вживайте як можна частіше.

      Будинок престарілих Пансіонат UA Київ спеціалізується по догляду, оздоровленню і реабілітацією за літніми людьми і за лежачими хворими. Так само, ми надаємо послуги медичного транспортування з України і за кордоном, пишіть нам на електронну пошту або дзвоніть.

      pansionuk@gmail.com – для клієнтів

      +380738870303

      Spread the love

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.Обов’язкові поля позначені *

Остались вопросы?

Позвоните нам
+38 (063) 669 70 90
или
Оставьте заявку
Оставить