Перейти до вмісту
Полезные продукты для поджелудочной железы

Продукти для здорової підшлункової залози: що шкідливо, а що корисно?

Підшлункова залоза є довгастою залозою, що розташовану за шлунком і є частиною травної системи. Вона виробляє ферменти, що розщеплюють вуглеводи, жири і білки в дванадцятипалій кишці, щоб поживні речовини могли всмоктуватися і використовуватися. Крім того, вона вивільняє гормони інсулін і глюкагон, які регулюють рівень цукру в крові, тому порушення роботи підшлункової залози може привести до розвитку діабету.

Здорова підшлункова залоза допомагає переварювати їжу, забезпечує вступ глюкози в клітини і підтримує роботу травної системи. Які захворювання підшлункової залози знаходяться в групі ризику? Запалення підшлункової залози (= панкреатит) погіршує здатність переварювати їжу. Гостре запалення проявляється багатократною блювотою і дуже сильними болями в животі, що примушує хворого звернутися до лікаря. Цей дуже серйозний стан, який може привести до смерті.

Хронічне запалення проявляється непомітно – спочатку болями в животі, пізніше порушеннями травлення і обміну жирів або цукрів, через деякий час може розвинутися цукровий діабет 2 типи. Хронічне запалення значно підвищує вірогідність розвитку раку підшлункової залози .

Які чинники ризику можуть привести до розвитку запалення і чи можна на них вплинути?

Алкоголь, паління, захворювання жовчного міхура, дієта з високим вмістом жирів і стрес. Те ж саме і з діабетом 2 типи : захворювання викликається ожирінням, високим кров’яним тиском і рівнем холестерину, а також відсутністю фізичних вправ.

Продукти корисні для підшлункової залози.

Хочете принести максимальну користь своїй підшлунковій залозі? Зосередьтеся на продуктах, які підтримують загальний стан здоров’я, оскільки вони також приносять користь підшлунковій залозі. Які вони?

1. Часник.

Як один з найсильніших рослинних антибіотиків, часник захищає від запалення. Крім того, він розширює судини і покращує кровообіг . Завдяки цьому він стимулює підшлункову залозу до вироблення гормонів, що беруть участь в правильному обміні вуглеводів.

2. Солодка картопля.

Солодка картопля, або батат, є цінним джерелом клітковини і складних вуглеводів, які допомагають підшлунковій залозі регулювати рівень цукру в крові. Він приємно солодкі на смак, а підшлункова залоза також заспокоюється завдяки високому вмісту сильного антиоксиданту бета-каротину, який захищає від дії вільних радикалів і розвитку раку.

3. Чорниця.

Чорниця допомагає запобігти діабету. Антоцианы (синій пігмент чорниці) покращують метаболізм глюкози. “Більш висока чутливість клітин до інсуліну допомагає понизити ризик діабету 2 типи, які нині є одним з найсерйозніших захворювань”.

4. Червоний виноград.

Червоний виноград є відмінним джерелом антиоксиданту ресвератрола, який допомагає запобігти ушкодженню кровоносних судин, а також зменшує запалення. Він корисний для функціонування підшлункової залози, яка, таким чином, забезпечується кров’ю і захищається від інфекцій.

5. Білий йогурт.

Білий йогурт є хорошим джерелом пробіотиків. Це дружні бактерії, які підтримують травлення і імунітет, тобто і підшлункову залозу. Вони допомагають організму витягнути максимальну кількість поживних речовин з отримуваної їжі.

6. Куркума.

Куркума – це ароматний порошок, що отримується з рослини сімейства імбирних. Його часто використовують для фарбування і ароматизації різних блюд, особливо азіатської кухні. Він має багато переваг для здоров’я, у тому числі протизапальні властивості, які можуть зменшити біль. Цей натуральний продукт допомагає підшлунковій залозі виробляти інсулін, запобігає діабету і регулює рівень цукру в крові.

7. Шпинат.

Шпинат є багатим джерелом заліза і вітаміну В. Вітамін В живить підшлункову залозу, а залізо допомагає зменшити запалення. Шпинат можна поєднувати з різними продуктами, щоб додатково допомогти підшлунковій залозі. Багато людей їдять шпинат і суміш разом з часником або з луком і листям салату.

Ще однією перевагою шпинату є високий вміст MGDG, який, як відомо, природним чином бореться з раком і може допомогти понизити ризик розвитку раку підшлункової залози.

8. Брокколі.

Хрестоцвітні відомі своєю здатністю боротися з раком і можуть допомогти підшлунковій залозі захиститися від хвороб. До хрестоцвітних овочів відносяться капуста, цвітна капуста і брокколі. Усі вони багаті флавоноїдами, які ідеально підходять для детоксикації організму людини.

9. Орегано.

Багато розладів, пов’язаних з окисленням, можна лікувати за допомогою орегано. Він має сильну антиоксидантну дію і може чинити антигипергликемическое дію, що чудово підходить для підшлункової залози.

10. Кульбаба

Регулярне вживання чаю з кульбаби може допомогти детоксикації печінки і підшлункової залози. Є також деякі свідчення того, що екстракт кореня кульбаби може боротися з раковими клітинами, не будучи занадто агресивним по відношенню до неракових клітин.

Бонуси для здорової підшлункової залози:

  • Якщо у вас панкреатит, близько 30-40 відсотків ваших калорій повинні поступати з жирів з природних джерел.
  • Уникайте оброблених харчових продуктів, рафінованих вуглеводів і алкоголю.
  • Ви можете понизити ризик розвитку панкреатиту, якщо питимете багато води впродовж дня.

Будинок престарілих Пансіонат UA Київ спеціалізується по догляду, оздоровленню і реабілітацією за літніми людьми і за лежачими хворими. Так само, ми надаємо послуги медичного транспортування з України і за кордоном, пишіть нам на електронну пошту або дзвоніть.

pansionuk@gmail.com – для клієнтів

+380738870303

Spread the love

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.Обов’язкові поля позначені *

Остались вопросы?

Позвоните нам
+38 (063) 669 70 90
или
Оставьте заявку
Оставить