Перейти до вмісту
Панкреатическая диета

Панкреатична дієта частина 1

У наступному меню враховано потреби у харчуванні чоловіка 40 років з низькою фізичною активністю, незначною мірою зниженою масою тіла та хронічним панкреатитом.

У кожного має бути індивідуально визначений план харчування, який враховує його здоров’я, фізичний стан, потребу в поживних речовинах та рідині.

Наступне меню слід розглядати лише як приклад дієти, яку призначає лікар-дієтолог при індивідуальному веденні пацієнта.

Калорійність у меню нижче 2600.

Бутерброд із шинкою з грудки індички та свіжим огірком, чорний чай із малиновим сиропом

Інгредієнти:

4 скибочки хліба, змішаного з насінням, 4 скибочки шинки з індички, 2 столові ложки сирного сиру, 9 товстих скибочок огірка, посипаних столовою ложкою нарізаного кропу, столова ложка сиропу малинового чаю

Кир для намазування на хліб можна легко дістати в будь-якому магазині в молочному відділі прямо поруч із сиром. Не плутати із плавленим сиром!

2-й прийом їжі

Сир із зеленою цибулею на змішаному хлібі, пляшка (0,33 мл) яблучного соку

Інгредієнти:

3 товсті скибочки напівзнежиреного сиру, столова ложка зеленої цибулі, 3 скибочки чорного хліба з чайною ложкою м’якого маргарину

М’який маргарин легко намазати на хліб одразу після того, як дістанете його з холодильника. Будьте обережні, щоб не додати олію або затверділі жири.

3-й прийом їжі

Куриця у вівсяній каші, бурий рис та броколі, збризкані лимоном, склянка вишневого компоту

Інгредієнти:

½ курячої грудки (120 г сирого м’яса), 2 столові ложки йогурту, 4 столові ложки вівсяних пластівців, сіль, перець, улюблені трави, пакетик коричневого рису (100 г), склянка суцвіть броколі, 2 чайні ложки лимонного соку >

Увімкніть духовку на 180 °C. Курку очистити, вимити, обсушити паперовим рушником, нарізати поздовжніми смужками. Посипте щіпкою солі, перцю і обваляйте у натуральному йогурті, залиште в холодильнику на 30 хвилин. Обвалюйте курку в пластівцях. Застелити лист алюмінієвою фольгою, змастити ріпаковою олією. Помістіть курку на деко в розігріту духовку. Випікати 15-20 хвилин.

Приготуйте рис відповідно до інструкцій на упаковці.

Покладіть броколі в киплячу підсолену воду і варіть близько 5-7 хвилин. Вийміть із води та збризкайте лимонним соком.

4-й прийом їжі

Вершковий пудинг з вівсянкою та замороженою полуницею

Інгредієнти на 2 порції:

Пачка вершкового пудингу, 2 склянки 1,5% молока, 2 столові ложки пшеничних або вівсяних пластівців, склянка замороженої полуниці

Достаньте полуницю з морозилки і покладіть її у дві салатниці. Зробити пудинг за рецептом на упаковці, приготувати разом із пластівцями. Готовий пудинг розлити по салатницях із замороженою полуницею.

Замість полуниці можна використовувати інші заморожені фрукти, наприклад, суміш лісових ягід

5-й прийом їжі

Томатний крем-суп з вермішеллю, фруктовий чай з ложкою бджолиного меду

Інгредієнти:

¾ склянки локшини свердловин, банку консервованих нарізаних помідорів, ложка оливкової олії, ложка томатної пасти, сіль, перець, щіпка цукру, ложка сиру для намазування сирного хліба, кілька листків свіжого базиліка

Відваріть макарони згідно з інструкцією на упаковці, після варіння злийте воду і залийте оливковою олією, щоб вони не злипалися.

Консервовані помідори кинути в каструлю, додати томатну пасту, приправити сіллю та перцем і почекати, поки випарується зайвий томатний сік. Варити до одержання консистенції крем-супу. Вилити в тарілку з макаронами, прикрасити ложкою вершково-сирної пасти/грецького або балканського йогурту та свіжим базиліком

Свіжий базилік можна купити в будь-якому великому супермаркеті у відділі овочів та фруктів.

Будинок престарілих Пансіонат UA Київ спеціалізується по догляду, оздоровленню і реабілітацією за літніми людьми і за лежачими хворими. Так само, ми надаємо послуги медичного транспортування з України і за кордоном, пишіть нам на електронну пошту або дзвоніть.

pansionuk@gmail.com – для клієнтів

+380738870303

Spread the love

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.Обов’язкові поля позначені *

Остались вопросы?

Позвоните нам
+38 (063) 669 70 90
или
Оставьте заявку
Оставить