Шкідливі продукти для підшлункової залози
Contents
- 1 Продукти, які погрожують здоров’ю підшлункової залози. Виключіть їх зі свого раціону.
- 2 Підшлунковій залозі загрожує запалення.
- 3 Відхід за підшлунковою залозою.
- 4 Харчування.
- 5 М’ясо і м’ясні продукти.
- 6 Вершки і вершкові соуси.
- 7 Продукти, які викликають здуття живота, також є проблематичними. Тому людям з панкреатитом не слід вживати:
- 8 Компоти слід вживати людям з цим захворюванням:
- 9 Жири і жирові продукти.
Продукти, які погрожують здоров’ю підшлункової залози. Виключіть їх зі свого раціону.
Підшлункова залоза є залозою між шлунком і хребтом і є частиною травної системи. Вона має безпомилкову функцію в організмі людини, оскільки виробляє інсулін і інші гормони, необхідні для функціонування людського організму. Вона також відповідає за вироблення соку підшлункової залози, що допомагає травленню.
Підшлункова залоза також є органом, який довгий час не проявляє жодних проблем, а тому не варто переживати, що з ним щось не так. Що робити, щоб підшлункова залоза працювала правильно? Які продукти надмірно навантажують підшлункову залозу або викликають запалення?
Підшлунковій залозі загрожує запалення.
Підшлункова залоза є важливим органом, ушкодження якого може привести до розвитку діабету, у тому числі тому, що вона виділяє інсулін і глюкагон для регулювання рівня цукру в крові. Підшлункова залоза також забезпечує плавне переварювання прийнятої їжі. Гостре запалення підшлункової залози проявляється сильними болями в животі і блювотою і може закінчитися навіть летальним кінцем.
Панкреатит не обов’язково має бути гострим, але може бути і хронічним з болями в животі і розладом шлунку. В результаті хронічного панкреатиту є ризик розвитку діабету або навіть раку підшлункової залози. Тільки з цих причин необхідно добре піклуватися про підшлункову залозу.
Відхід за підшлунковою залозою.
Що найбільше погрожує підшлунковій залозі? Можна сказати, що неспокійний і напружений спосіб життя, алкоголь, паління і, як і серцево-судинні захворювання, також жир і зайва вага. При панкреатиті необхідно дотримуватися плану дієти і включати достатню кількість фізичних вправ.
Харчування.
Які продукти слід повністю виключити з раціону, щоб підшлункова залоза працювала як належить?
М’ясо і м’ясні продукти.
Якщо у вас проблеми з підшлунковою залозою, не обов’язково ставати вегетаріанцем, але уникайте смаженого і панірованого м’яса. Підшлункова залоза також надмірно навантажена жирним м’ясом, яловичиною, свининою, а також бараниною. Тому вибирайте нежирні шматочки без сала і зайвого жиру. Крім того, промислово оброблене м’ясо може містити стероїди, гормони зростання або антибіотики.
Вершки і вершкові соуси.
Іншими важко засвоюваними продуктами є вершки з більш високим вмістом жиру і вершкові соуси. Жирна сметана або жирні молочні продукти також не підходять при запаленні підшлункової залози, оскільки вони важче перетравлюються і хворі можуть відчувати біль після їх вживання. Більше підходять кисломолочні продукти жирністю до 3нежирный сир або кисломолочні продукти.
Продукти, які викликають здуття живота, також є проблематичними. Тому людям з панкреатитом не слід вживати:
- лук
- лук-порей.
Компоти слід вживати людям з цим захворюванням:
- мариновані бобові
- вишні
- сливи.
- щавель
- шпинат
- редька
- хрін
- редиска
- ревінь
- перець болгарський
- гострі спеції
- алкогольна продукція
- приправи
- кава так само какао і газовані напої.
Надмірне споживання цукру призводить до зайвої ваги і поразки більшості органів в організмі і розвитку багатьох цивілізаційних хвороб, а також до запалення підшлункової залози і розвитку цукрового діабету. Цукор нині є бичем всього світу, оскільки його надмірне споживання призводить до глобальної пандемії ожиріння.
Тому обмежте споживання цукру, уникайте вживання шоколадних батончиків, солодощів, а також кетчупа. Не забувайте, що цукор також міститься в крупах і хлібі. У свіжих фруктів вистачає для запасу цукру, або можете замість цукру злегка підсолодити пищю медом.
Жири і жирові продукти.
При запаленні підшлункової залози доцільно уникати надмірного споживання жирів в усіх формах, оскільки це призводить до погіршення її функції, фіброзу і ушкодження залізистої тканини. Тому з обережністю використайте усі жири і олії, у тому числі високоякісна маслинова олія першого віджимання або рапсова олія. Дотримання дієти з низьким вмістом жирів не є тимчасовим для пацієнтів з хронічним панкреатитом, а має бути постійним, включаючи загальну зміну способу життя.
Будинок престарілих Пансіонат UA Київ спеціалізується по догляду, оздоровленню і реабілітацією за літніми людьми і за лежачими хворими. Так само, ми надаємо послуги медичного транспортування з України і за кордоном, пишіть нам на електронну пошту або дзвоніть.
pansionuk@gmail.com – для клієнтів